Vsak trenutek šteje. Z vami že več kot 100 let!

Informacije o tečajih

Pozdravljeni,

V novo leto 2023 smo že krepko zakorakali. Spodaj objavljamo nove datume tečajev in lokacije posameznih izvedb naših tečajev. Lepo vabljeni! In kaj je novega?

Datume tečajev smo dogovorili sicer že decembra, vendar smo morali počakati na uradno potrditev s strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje. Ker uporabljamo za izvedbo tečajev njihovo infrastrukturo (Izobraževalna centra na Igu in v Sežani)  smo pač vezani glede tega na njih.

Kot veste smo pri izvedbi tečajev kot del organizacije ITLS International zavezani neprofitnosti. Nekaj malega rezerve sicer je, če kdo odpove udeležbo, precej pa je narobe, če dva dni ali celo dan pred tečajem odpove udeležbo 5 kandidatov! Zagotovo obstajajo pri posameznikih opravičljivi razlogi za to, kar pa žal ne sprememni dejstva, da tečaj delamo z minusom. Ne boste verjeli, da dobimo opravičila za odpoved udeležbe v stilu: “odpovedal iz osebnih razlogov” ali pa npr. “moram pospraviti okoli hiše”. Lani se je potencialna tečajnica razglasila za bolno, čisto slučajno pa smo ugotovili, da čisto redno opravlja svojo ambulanto… Zgodi se, da kandidat potrdi udeležbo na tečaj pa sploh ne pride. Kasneje niti ne pokliče, zakaj ga ni bilo na tečaj… Žal je velika večina stvari posledica neodgovornosti! Seveda bomo morali v skladu s tem ustrezno ukrepati. Žalostno!

Še vedno pripravljamo nove prijavnice, kar pa se navezuje na navodila naše pravne službe v UKC Ljubljana. Teh navodil na žalost še nismo uspeli pridobiti.. Ko nam uspe, se boste tudi tisti, ki ste jih že poslali, morali prijaviti z novimi prijavnicami! Za to bomo poskrbeli mi in vas pravočasno obvestili ter vam poslali novo prijavnico oz. vas ustrezno usmerili. Udeležba na tečaju bo možna samo ob predhodnem predplačilu. Obstaja en ali dva zavoda v Sloveniji, kjer to zavračajo, češ da ni v skladu z zakonom. To ne drži, preverjeno! Če boste odpovedali udeležbo dovolj zgodaj, se vam bo vrnil cel znesek prijavnine. V primerih pozne odpovedi tečaja, se vam bo vrnil zgolj sorazmerni del prijavnine, pač glede na datum odpovedi. Tudi, če gre za opravičljiv razlog odpovedi (npr. bolezen), bo prijavitelj moral poskrbeti za ustrezno zamenjavo. Mislim, da je to razumljiv ukrep, saj danes potrdila, da si bolan res ni težko pridobiti… Vse to bo jasno navedeno na prijavnici, ki bo morala biti ožigosana in podpisana s strani odgovorne osebe zavoda, ki tečajnika prijavlja in se s podpisom strinja s pogoji. V primeru, da je oseba, ki se prijavi samoplačnik, s svojim podpisom jamči, da se strinja z navedenimi pogoji. Upam, da bomo kmalu objavili novo prijavnico. Kot sem rekel je še v “obdelavi” v naši pravni službi. Opravičujem se vam zaradi teh neljubih ukrepov, vendar je postalo stanje glede odjav nevzdržno in je tak način dela za nas postal nesprejemljiv.

Prosimo vas, da do našega obvestila, da ste na tečaj uvrščeni, ne nakazujete kotizacij za udeležbo na tečaju! Glede na ankete, ki jih izpolnjujete udleženci naših izobraževanj, se na njih dobro počutite in vam dajo potrebno znanje za delo v predbolnišničnem okolju. Naše inštruktorje redno opisujete kot prijazne in profesionalne… Trudili se bomo, da bi tak sloves ohranjali tudi v prihodnje. Hvala, ker se naših tečajev udeležujete, lepo povabljeni tudi v prihodnje!

Pa še nekaj… Poleg osnovnega Advanced tečaja za zdravstvene delavce v prehospitalu izvajamo tudi tečaj ITLS Pediatric. Zame osebno je to eden najbolj prijaznih ITLS tečajev. Traja samo 2 dni in na njem se intenzivno ukvarjamo s poškodovanim otrokom in dojenčkom. Greza nadgradnjo osnovnega tečaja. Žal je obisk tega tečaja zelo slab. Lepo vas vabimo, da se ga udeležite in se tudi sami prepričate, da imam prav… Lepo povabljeni! 

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in potrpežljivost ter upoštevanje vseh naših navodil. Lp,

Koordinator ITLS Slovenija

Anton Posavec

NUJNO OBVESTILO

Ker so se v letu 2023 nekateri stroški, povezani z organizacijo tečajev ITLS izdatno povečali, smo žal prisiljeni povišati cene nekaterih naših tečajev. Eden naših glavnih ciljev je, da bi bila izobraževanja čim bolj dostopna uporabnikom. Zato cene našega tečaja nismo spreminjali več kot 10 let. Tokrat žal ne gre, ker so se stroški izvedbe tečajev izdatno povečali. Po novem bodo cene tečajev naslednje:

600 €
ITLS Advanced Provider Course
  • DDV je vključen v ceno
200 €
ITLS Refresher Advanced Provider Course
  • DDV je vključen v ceno
350 €
ITLS Basic Provider Course
  • DDV je vključen v ceno
150 €
ITLS Refresher Basic Provider Course
  • DDV je vključen v ceno
400 €
ITLS Advanced Pediatric Provider Course
  • DDV je vključen v ceno
300 €
ITLS Basic Pediatric Provider Course
  • DDV je vključen v ceno
Brezplačno
ITLS Military Provider Course
Brezplačno
ITLS High Threat Trauma Provider Course

V vse cene je že vštet DDV! Nove cene se uveljavijo s 01. septembrom 2023. Zato vas lepo prosimo, da zaenkrat ne nakazujete denarja vnaprej, dokler vas o tem ne obvestimo! Pripravili bomo tudi nove prijavnice, ki imajo hkrati tudi veljavnost predračuna in bodo na voljo kmalu. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo. Najlepša hvala za razumevanje!

Ekipa ITLS Slovenija