Vsak trenutek šteje. Z vami že več kot 100 let!

Usposabljanje zdravstvenih delavcev

Usposabljanje zdravstvenih delavcev v skladu s Pravilnikom o službi NMP (Ur.l. RS, 81/15)

 

Usposabljanja za zdravstvene delavce zaposlene v izvenbolnišnični nujni medicinski pomoči so v skladu s Pravilnikom o nujni medicinski pomoči  (2015) obvezna enkrat na leto. Pravilnik v svojem 21. členu pravi: “Zdravstveni delavci v zunajbolnišnični službi NMP opravijo usposabljanja s področja NMP v skladu s Prilogo 2 in Prilogo 3 tega pravilnika. Zdravstveni delavci iz prejšnjega stavka opravijo usposabljanja pri svojem delodajalcu, preizkus znanja organizira ministrstvo.” in “Izvajalec službe NMP organizira obnovitveno usposabljanje v skladu s Prilogo 3 tega pravilnika za zdravstvene delavce, vključene v svoje ekipe NMP, vsaj enkrat letno.”

​Kljub zakonski obvezi pa je veliko bolj pomembna zavezanost našim pacientom, ki jih obravnavamo pri delu v predbolnišnični nujni medicinski pomoči. Zato sta dobro znanje in izurjenost ključna za vsakogar izmed nas, ki opravljamo to delo.

80 €
Temeljni in začetni postopki oživljanja ter nujna stanja pri odraslih
  • DDV je vključen v ceno
80 €
Temeljni in začetni postopki oživljanja ter nujna stanja pri dojenčkih in otrocih
  • DDV je vključen v ceno
85 €
Obravnava poškodovancev v predbolnišničnem okolju
  • DDV je vključen v ceno
40 €
Obravnava intervencij z večjim številom pacientov v predbolnišničnem okolju
  • DDV je vključen v ceno

Usposabljanja so namenjena diplomiranim zdravstvenikom/medicinskim sestram ter zdravstvenim reševalcem/reševalkam. Delo poteka v majhnih skupinah pod vodstvom izkušenih inštruktorjev z mednarodnimi licencami in bogatimi izkušnjami iz prakse. Po osnovni razlagi vas bodo skozi različne scenarije popeljali v situacije, ki jih lahko srečate tudi pri svojem delu.

Ko zberemo dovolj prijav za izvedbo posameznega modula, vas bo kontaktiral naš svetovalec in skupaj boste dorekli primeren datum usposabljanja. Na spodnji povezavi pridete do prijavnice, ki jo izpolnjeno pošljete na Izobraževalni center, Reševalna postaja, UKC Ljubljana. V primeru, da imate kakršnakoli vprašanja, se lahko na nas obrnete preko spletne pošte in sicer na izobrazevalni.center.rpl@kclj.si.  Vljudno vabljeni!