Vsak trenutek šteje. Z vami že več kot 100 let!

Prenova mehanične delavnice

Prenova mehanične delavnice

Vozni park Reševalne postaje UKC Ljubljana se vsako leto obnavlja vendar zaradi visokih cen namenskih vozil in medicinsko tehnične opreme, dobavljeno število reševalnih vozil ne zadostuje dejanskim potrebam enote. Nekatera reševalna vozila imajo tudi čez 500.000 prevoženih kilometrov in zahtevajo pogoste preventivne preglede in popravila. Ravno zaradi tega, na Reševalni postaji imamo mehanično delavnico ki je žal zelo zastarela in je vzdrževanje vozil zelo oteženo. V letu 2021, vodstvo Reševalne postaje je sprejelo odločitev, da pridobljena sredstva za splošna in nujna vzdrževalna dela, preusmeri na prenovo mehanične delavnice in garaže.

Podrobnosti projekta

Prenova mehanične delavnice in garaže je izpeljana v zelo kratkem časovnem intervalu (pohvala za UKC). Prenovljena mehanična delavnica  po novem ima tudi urejen kanal, kar omogoča lažje preventivne preglede podvozja, nekatere posege in izvajanje rednih servisov. Narejena so nova tla, stene in urejeno prezračevanje. Delavnica je na koncu opremljena tudi z novo hidravlično dvigalko, dodatnimi pripomočki in potrebnim orodjem.

Rezultati projekta

S prenovo delavnice je zmanjšano tveganje glede težav z razpoložljivostjo reševalnih vozil kajti določeni posegi kateri so zaradi pomanjkljivosti stare delavnice, opravljali zunanji izvajalci, lahko opravijo naši mehaniki v zelo kratkem časovnem intervalu in vozilo hitro vrnejo nazaj v promet. Popravila zunanjih izvajalcev, povprečno trajajo od 12 do 96 ur kar za Reševalno postajo ni vedno sprejemljivo (odvisno koliko reševalnih vozil je v okvari). Zaradi tega je prenova mehanične delavnice bila nujna in rezultati prenove pričakovano pozitivni.